Dino archief

Durf jij? Ontdek alles over dinosauriërs

In het dinopark ontdek je de dinosauriërs die onze aarde miljoenen jaren geleden bevolkten. Van de bekende T-Rex tot aan minder bekende dino’s zoals de Lycorhinus, wiens naam ‘Wolfsnuit’ betekent. Loop door de verschillende tijdperken, ga op de foto met je favoriet en beantwoord alle vragen in je Ranger Paspoort om jezelf een échte dino ranger te kunnen noemen!

Het tijdperk van de dino’s

dinoskelet opgraven dino experience park
Hoe graaf je dino’s op?

Veel musea hebben één of meerdere echte dinosaurusskeletten, maar wist je dat het heel moeilijk is om deze te vinden? Dat komt vooral omdat dino’s zo ontzettend lang geleden leefden, en daarom de resten van de meeste dinosaurussen gewoon vergaan zijn. Hoe werkt dan nou; dinosaurusresten vinden en opgraven?

Ontdek meer
Ontdek dino experience park gouda trias
Trias

In het Trias verschenen de eerste dinosaurussen. Ze leefden op een enorm continent, genaamd Pangea, bestaande uit woestijn en vochtigere kustgebieden.

Ontdek het Trias
Ontdek dino experience park Gouda Jura
Jura

Tijdens het Jura leefden de dinosaurussen verspreid over de hele wereld. In deze tijd verschenen ook de eerste vogels terwijl de vliegende reptielen nog altijd de koningen van het luchtruim waren. De rivieren zaten vol met krokodilachtigen en reptielachtige waterdieren die ook in zeeën en oceanen te vinden waren.

Ontdek het Jura
Ontdek Dino Experience Park Krijt
Krijt

Het Krijt is misschien wel de belangrijkste periode in de geschiedenis van de dinosaurussen. In deze tijd verscheen er veel nieuw leven op aarde.

Ontdek het Krijt
Stegosaurus Dino Experience Park

Spreekbeurt over dinosaurussen

Wil jij een spreekbeurt houden over dinosaurussen? Wij breiden onze website steeds verder uit met informatie over dino’s, zodat je hier alles kunt vinden wat je nodig hebt! Kun je echt niet wachten en wil je nu al alles weten over de Dino’s? Kom dan naar ons park? Of neem contact op met een van onze ‘parkwachters’. Misschien hebben zij een gaatje voor je tussen het voeren van de dino’s in…

Contact opnemen